El-Gaffar Esmasının Anlamı Nedir?

El-Gaffar, çok merhamet eden, af dileyenleri affeden, suçluları bağışlayan, çirkinlikleri örten ve ayıpları gizli tutan anlamındadır. Mağfireti çok olan, her kulunun günahlarını bağışlayan demektir. Bağışlaması sonsuz olandır.

El-Gaffar Esmasının Faziletleri Nedir?

Bütün kötü huylarından ve davranışlarından kurtulmak isteyen kişiler 100 defa “Ya Gaffar Ya Şekur” zikretmelidir. “Ya Gaffar” denilerek 1281 defa tekrarlanırsa Allah tüm günahları bağışlar ve mağfiret eder. Her gün “Ya Gaffar” zikrine devam eden kişiler insanların zulmünden ve zorbalıklarından kurtulur. Allah’tan bağışlanmak isteyen kişilerin Cuma günü 100 defa “Ya Gaffar” esmasını zikretmesi gerekmektedir. Bereketli rızık ve mal isteyen, çocuklarından hayır bekleyen kişilerinde “Ya Gaffar” ismini 70 defa zikretmeli ve sonrasında ”estağfurullahe innehü kane gaffâra” denmelidir. Sıkıntılı günler geçiren ve huzur bulmak isteyen kişilerin “Ya Gaffar” esmasını zikrederek mutlu olduğu bilinmektedir. Aniden sinirlenen ve öfkesini yenemeyen kişilerinde “Ya Gaffar” esmasını zikretmesi gerektiği söylenmiştir. Günahlarından korunmak için de esmanın sürekli zikredilmesi uygun olmaktadır.

Bir Hisse Bedeli: 150 TL

Bir Tam Su Kuyusu: 15.000 TL