EMRİ BİL MARUF ÇALIŞMASI

Yüce Rabbimiz insanlığı kendisine kulluk etmesi ve imtihan neticesinde cennet ve cemaliullaha nail olmaları için yaratmıştır. Kulların doğruyu, hakikati bulması için Kur’an’ı göndermiş ve onu açıklayan, yaşandığını gösteren, bizden olan insan olarakta peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellemi göndermiştir. Tüm doğru ve yanlışlar onda açık bir şekilde ifade edilmiştir.

İnsanın yaratılışında, mayasında yanlışa meyil vardır. Nefis  yanlışa son derece meyillidir. Hocası şeytan ise bu işin son derece ustasıdır.
Fakat yüce Rabbimiz de insanları kendi haline bırakmayıp, başta peygamberimiz, âlimlerimiz, Allah dostlarımız ve hocalarımızı bu hususta vazifeli kılmış, seferber ederek insanların yanlışlara düşmemelerini ve doğruları yapmaları için tatlı dille, ikna edici delillerle onlara iyiliği emredip kötülükten sakındırmalarını emretmiştir.

Hatta dört meshep müftüsü büyük alim Allah dostu Ali Haydar efendi “yüce dinimizin devam ve bakası’nın Emri bil maruf, Nehyi  münker‘in devamına bağlı olduğunu” ifade etmişlerdir.

Aynı şekilde Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellem de en büyük cihadın bu olduğunu beyan etmiştir.
Yüce Rabbimiz de bizlerin felaha, kurtuluşa ermesi için,  Emri bil maruf Nehyi anil münker yapan bir topluluk olsun buyurarak bu vazifenin her zaman ve zeminde yapılmasını emretmiştir.

Bizlerde Derviş Derneği olarak  belli aralıklarla Farzı kifaye olan bu önemli  Peygamber vazifesini yüce dinimizin korunması, rahmeti Rahman’ın inmesi için belli ararıklarla yapmaya devam etmekteyiz elhamdulillah.