Dünyamızda tatlı su ihtiyacı günden güne artıyor. Nüfusun artması yanı sıra küresel ısınma, endüstrileşme ve yer altı kaynaklarının doğru kullanılmaması gibi sebeplere bağlı olarak tatlı suya erişimde bazı bölgelerde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Afrika, susuzluk konusunda sıkıntı yaşayan kıtaların başında geliyor. Yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizlikle anılan kıtada yoksulluğun yaygınlaşmasında siyasi istikrarsızlık, etnik çatışmalar, iklim değişikliği ve insan eliyle yapılan hataların payı ne kadar büyük olsa da bunların altında yatan asıl sebebin temiz suya erişim problemi olduğu vurgulanıyor. Dünyada her saat başı 200 çocuk kirli su nedeniyle hayatını kaybediyor.

Her yıl 3,41 milyon kişi temiz su, sanitasyon ve hijyene bağlı sebeplerle hayatını kaybediyor.
Kuraklık, hastalık ve suya ulaşma güçlüğü nedeniyle her yıl hayatını kaybeden insan sayısı 2 milyonu geçiyor 783 milyon kişi temiz suya, 2,5 milyar kişi de yeterli sanitasyona ulaşamıyor.

Yılda 6 ila 8 milyon kişi suya bağlı hastalıklar veya afetler sonucu hayatını kaybediyor. Afrika’da insanların %66’sı kurak veya yarı kurak yerlerde susuzluk problemi yaşıyor. Bu sebeplerden dolayı Afrika ve Ülkelerinde su kuyuları açmaya devam ediyoruz
Derviş İlim Hizmet ve Yardımlaşma Derneği olarak Birçok kez Afrika' da sizlerin yapmış olduğu bağışlarla
Kardeşlerimizin hayatta kalmasına vesile olduk.

Sizlerde Afrika ve Dünyanın bir çok bölgesindeki kardeşlerimize yardım eli uzatabilirsiniz
Sizlerin Desteğinizle  Açılan su kuyularına, Sizlerin isimlerinin olduğu tabelalar yerleştirilir ve Whatsapp, Mail yolu ile açmış olduğunuz kuyunun video ve fotoğrafları gönderilmektedir.

Bir su kuyusu Bedeli: 6.000 TL