Elhamdülillah El - Cebbar su kuyumuz açılmıştır. Bu güzel su kuyusuna bağışta bulunan hissedarlardan Allah razı olsun inşallah.

El Cebbar

Allah Teala’nın 99 ismi arasında El-Cebbar yer almaktadır. Cebbar ne anlama gelir ve kelime kökeni nedir merak edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’ de Haşr Suresi (59/ 23)’nde Allah’ın Cebbar ismi de zikredilmiştir. Hadisi şeriflerde geçen El-Cebbar esmasının değeri öğrenerek anlaşılmaktadır.

El-Cebbar Esmasının Anlamı Nedir?

Azamet ve kudret sahibi anlamına gelen El-Cebbar, dileğini yapan ve yaptıran demektir. Kırılanları onaran, noksanlıkları tamamlayan, dilediklerini yaptırmak için muktedir olan Allah’tır anlamını taşır. İstediğini zorla yaptırma gücüne sahip olandır. Her şeye güce yetendir ve Allah’ın karşısında kimsenin ve hiçbir şeyin gücü yetmez. Mutlak gücün ve bilginin sahibi Allah Teala’dır. Perişanlık ve pişmanlıkları düzeltendir, her şeyi yoluna koyandır. Allah her şeyi tasarrufu altına almaktadır.

El - Cebbar Su Kuyusu