“Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman edenler inşa ederler”

Ezan, mescit müslümanların iman sembolleridir. Bir yerde bir mescit veya ezan okunuyorsa orada iman vardır, İslam vardır, Müslümanlar var demektir. Hayatla mücadele hususunda en ağır şartlarda hayatlarını idame ettiren Afrikalı Müslüman kardeşlerimiz bu kadar zor şartlara rağmen ibadetlerinden de geri kalmıyorlar. En zor şartlarda dahi ibadetten geri durmayan, dinini seven insanlardır. Mescitlere ve medreselere değer veren, bu kardeşlerimize kalıcı eserler inşa etmeye çalışıyorlar. Fakat maddi olarak oldukça sıkıntıda olan kardeşlerimiz dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerinden gelen desteklerle mescitlerini, camilerini imar etmek ve ibadetlerini zevkle şevkle yapmak istiyorlar.

Bizlerde Derviş Derneği olarak bu kardeşlerimizin ibadetlerinin devam etmesi, yeni gelen nesillerin camilerden mescitlerden kopmaması adına mescit çalışmalarına başlamış bulunmaktayız Geçici fani dünyada kalıcı eserim olsun diyenler için değerlendirilecek büyük bir çalışma. Aynı zamanda Efendimizin ifadesiyle “amel defterini kapatmayan sadakayı cariye” diye isimlendirdiği bu eseri ayağa dikelim.

Sömürü altında ezilmeye mahkum edilen kardeşlerimizin imanlarını, mukaddesatlarını korumaları, almış oldukları her tekbirde, çekmiş oldukları her tespih de, kılmış oldukları her rekattan manen hissedar olmak istiyorsak, gelin bu çalışmada var olalım. Kardeşlerimizin mescitlerini bizler imar edelim. Afrika Çad ülkesi enjamina vilayetinde imarına başlayacağımız mescidin toplam maliyeti 80.000 TL'dir.