Geçici olan dünyada kalıcı olan eserin olsun. Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem: İnsanoğlu öldüğü zaman amel defteri kapanır,?ancak şu üç insan müstesna buyurur. Birincisi insanların istifade etmiş olduğu sadakayı cariye (medrese, mescit, çeşme gibi) eserler.
İkincisi: Salih bir evlat. Üçüncüsü ise kendisiyle menfaatlerinin ilim.
Kıymetli Müslüman kardeşim şu fani olan dünyada bir şekilde ömrümüzü tüketiyor, ahiret yurduna geçiyoruz. Belki de çok eksiklerimizle kusurlarımızla beraber. Belki de bizden sonra bıraktığımız evlatlarımız da; kimisi dünyanın sıkıntılarından kimisi de güzelliklerinden dolayı bizleri unutabiliyor. Kendi hayatlarına dalıyorlar. Ve bizi kabirde kendi halimize bıraka biliyorlar.
Eksikleriyle geçirdiğimiz imtihan yurdundan göçerken, hiç yoktan ufak bir kanal da olsa bizleri kabirde besleyecek, rahmetin bereketin üzerimize inmesine, azabın kalmasına vesile olacak eserler bırakalım.
Atalarımızda ne güzel söylemiş: İnsan ölür eseri kalır.
Ecdat Osmanlı büyüklerimize baktığımız zaman her biri kalıcı eserlere son derece ihtimam göstermiş ve bugünlere kadar gelerek milyonlarca insanın istifadesiyle sınırsız sevaplarla amel defterlerini kapattırmamışlardır.
Gün bizim gücümüz zaman bizim zamanımız. Sizlerde yüzyıllarca amel defterlerinizin kapanmaması için derneğimizin yaptırmış olduğu kalecı eserlerine destek vererek bu güzelliğe ulaşabilir siniz.