Şükürler olsun Rabbimize ki ilk emri “oku” ile başlayan bir dinin müntesibiyiz. İslam’dan önceki asara cahiliye dönemi denirdi. Öyle ki kız çocukları diri diri gömülür, kadınlar bir mal, eşya gibi satılır hor görülürdü, güçlü olan ezer, zayıflar daima ezilir. Hakkı yenirdi. Daha sayamayacağımız kadar çirkinlikler had safhadaydı. Bu durumda olan insanları yüce Rabbimiz Efendimiz aracılığıyla okuyarak ve okutarak kurtardı. Efendimiz onları Kur’an ile eğitti. Hatta eğitim sonunda her biri “alemlare yıldız’ oldular.
Bugün de için bulunduğumuz bu sıkıntılardan, zülüm ve haksızlıklardan her türlü çirkinlikten Kur’an eğitimi ile inşallah kurtulacağız.

İlim öğrenmek kadın erkek her Müslümana farzdır.

Hadisi Şerif

Bizlerde Derviş Derneği olarak bu güneşin doğması, insanlığın refah içinde yaşaması, Rabbimizin bereketinin inmesi için Efendimizin gittiği yol olan Kur’an eğitimi üzerinden çalışmaya devam ediyoruz.

Şöyle ki: 4 yaş 4 ay 4 günlük iken yavrularımızı eğitime başlatıyoruz.
1 yıl gibi süre zarfında (çocuğun kabiliyetine göre azalıp çoğala bilir) yavrumuza Elif-Ba ve Kur’an-ı Kerim öğretimi. 2. Yılda ise Kur’an’ı hızlandırma, kısa süreler, Yasin, Tebareke ve Fetih gibi bazı süreler ezberletilir. 3. Yılında hafızlık yapmaya başlayan yavrumuz 2-3 yıl arasında hafızlığını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığından resmi hafızlık diplomasını alır. Takribi 10-12 yaşlarına gelen yavrumuza hafızlığını kuvvetlendirme çalışmasıyla beraber okuma yazma, matematik gibi temel okul bilgileri verilir.

Daha sonra Arapça dediğimiz İslami İlimlerin tedrisatına başlayan yavrumuz 16-17-18 yaşlarında eğitimini tamamlayarak dopdolu bir eğitmen, hoca devamında Alim olarak insanlığa ve İslam’a hizmete başlar. Bu şekilde yüzlerde binlerde Hafız ve hocalar yetiştirerek Rabbisine yakışır bir kul, Efendimize yakışır bir ümmet, insanlık için adanmış bir hizmetçi olarak yaşamını sürdürür.